|
کد مطلب: 79885
وظيفه اصلي دولت، خدمت بيمنت به مردم است/ اگر وعدههايمان به مردم عملي نشده، بايد عذرخواهي کنيم
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 1455
به گزارش سلام لردگان به نقل از پايگاه اطلاعرساني رياست جمهوري، حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني عصر شنبه و در ديدار و ضيافت افطار اعضاي دولت و معاونين وزرا و روساي سازمانهاي تابعه گفت: مردم بار امانت سنگيني را بر دوش ما گذاشتهاند. هم بايد به وظيفه سختي که پيش رو داريم واقف باشيم و هم بايد افتخار کنيم به اينکه مردم عزيز و بزرگ، ما را لايق دانستند که بار مسئوليت اداره کشور را بر دوش بگيريم.
رئيسجمهور خاطر نشان کرد: اگر از دولت و حل معضلات مردم سخن گفته ميشود بحث يک فرد به عنوان رئيسجمهور يا يک کابينه نيست، همه آنهايي که در مجموعه دولت تعهدي را بر دوش داشته و وظيفه خدمتگزاري مردم را بر عهده گرفتهاند، وظيفه واحدي را بر دوش دارند و آن خدمت بيمنت براي مردم شريف و در شرايط بسيار سخت منطقه، جهان و شرايط سخت داخلي است.
روحاني با تاکيد بر اينکه همه چيز ما بر مبناي اميد بوده و اميد ما بر مبناي تدبير است، اظهار داشت: اگر انسان در همه اموري که مسئوليتش را بر دوش دارد، آيندهنگر باشد و پايان و نتيجه و آثار آن کاري را که شروع کرده به دقت مد نظر قرار دهد، اين به معناي تدبير است و چنانچه کار را با تدبير انجام دهيم در وجود خودمان و در جامعه اميد را ايجاد مي کنيم.
وي گفت: امروز همگي رسالت سنگيني را بر عهده گرفتهايم لذا بايد يکصدا و همدل بوده و دست به دست هم دهيم و مطمئن باشيم که ميتوانيم و خداوند اين نعمت را بر ما ارزاني خواهد داشت تا بتوانيم بار امانتي که بر دوش گرفتهايم را به خوبي و به سلامت به مقصد و مقصود برسانيم.
رئيسجمهور با تاکيد بر تسهيل شرايط براي حضور و مشارکت مردم در اداره امور، تصريح کرد: به مردم قول داديم که کار مردم را به خود مردم ميسپاريم و قول داديم که هر کاري که امکانپذير باشد و مردم توان انجام آن را داشته باشند به آنها واگذار کنيم، از اين رو شما به عنوان مسئولين رده بالاي دولت بايد به گونهاي حرکت کرده و مشاوره دهيد که در نتيجه آن هر کاري که مردم ميتوانند، انجام دهند، به آنان واگذار شود.
رئيسجمهور مسئولين دستگاههاي اجرايي را به تقويت سازمانهاي مردمنهاد دعوت کرد و گفت: همه بايد تلاش کنند تا سازمانهاي مردم نهاد، بخش خصوصي و تعاونيها بتوانند به مردم خدمت کنند و براي اين کار وظيفه دارند پيچ و خم هاي اداري را از پيش پاي مردم بردارند.
روحاني با تاکيد بر ضرورت چابکسازي دولت، مسئولين را به حرکت در اين مسير فرا خواند و گفت: بياييد همه در ماه مبارک رمضان با خداي خود عهد کنيم که اگر کاري را با ? نفر ميشود انجام داد با ? نفر انجام ندهيم. همان طور که يک فردي که زياد فربه باشد نميتواند چابک حرکت کند دولت هم همينطور است. يک دولت با اعضاي بسيار زياد براي کار محدود معنايش اين است که وقت مردم را تلف ميکند و کار يک روز را چند روزه انجام ميدهد.
رئيسجمهور با اشاره به اهميت ايجاد و تقويت دولت الکترونيک و تأکيد بر فعالتر شدن وزارت ارتباطات در اين خصوص اظهار داشت: دولت اگر الکترونيک شود، مردم کمتر نياز پيدا ميکنند تا پاي ميز مسئولين حاضر شوند و چقدر سخت است پاسخ دادن در پيشگاه خداوند در روز قيامت که اگر فردي در کنار ميز مسئولي ،ثانيهاي بيش از آنچه لازم بوده، وقت او تلف شده باشد و خداي ناکرده بر سر او منت گذاشته و عزت و کرامت او مخدوش شده باشد.
روحاني خطاب به همه مديران مسئولين مجموعه دولت تصريح کرد: بايد اين نکته را باور کنيم که خادم مردم هستيم و اين باورمان باشد که کشور و منابع و بيتالمال، از آن مردم است و ما صرفا بايد به مردم خدمت کرده و اجير و خدمتگزار مردم هستيم و اين عين بيان پيامبر اسلام(ص) است که فرمود «انا اجيرکم» وقتي پيغمبر اسلام چنين ميفرمايند، ديگر تکليف ما روشن است.
وي تاکيد کرد: بايد خادم مردم باشيم البته نه در زبان بلکه بايد به گونهاي عمل کنيم که مردم عزتمند و قدرتمند بوده و کشورمان آباد باشد.
رئيسجمهور با بيان اينکه ظرفيتهاي زيادي در کشور وجود دارد و چنانچه اين ظرفيتها به فعليت در نميآيد همه ما مسئول و مقصرهستيم، اظهار داشت: کشوري مثل ايران با تمدني کهن و سابقه تمدني هزاران ساله با دين بزرگي مثل اسلام، با الگوهايي چون پيامبر و اهل بيت(ع) و کتابي چون قرآن و انقلابي مثل انقلاب اسلامي، با شخصيت بزرگي چون امام راحل و با شخصيتي که امروز ميتواند همه ما را پيوند بزند به نام رهبري عزيز نظام، اگر در اين شرايط نتوانيم کشور را به پيش ببريم، مقصر هستيم.
رئيسجمهور خاطر نشان کرد: دولت موتور پيشران کشور و نظام است و بايد سينه خود را سپر کرده و راه را براي حضور و مشارکت مردم در اداره امور باز کند. هيچ ترديدي ندارم اگر همه دست به دست هم داده و از ظرفيتهاي خود استفاده کنيم و در کنار سفره مهماني خدا ،دستمان را به سوي خدا دراز کنيم واز او بخواهيم، موفق خواهيم شد.
روحاني در ادامه با يادآوري وعدههاي دولت به مردم و اهتمام جدي تمام مسئولين به اجراي آنها گفت: ما به مردم وعده داديم که اين کشور را از آن مسير بسيار سخت ديروز به مسيري آسان تر و راحتتر عودت خواهيم کرد. يک سال از آن وعده ما گذشته است و از آن روزهايي که به مردم قول داديم يک چهارم زمان مان صرف شده، بايد بررسي کنيم که آيا به يک چهارم وعدهاي که به مردم داديم عمل شده است؟ اگر نشده بايد از مردم عذر خواهي کنيم.
رئيسجمهور اضافه کرد: ما به مردم وعده داديم و گفتيم که ارتباط اين کشور را با دنيا و با همسايگان بهتر و بيشتر ميکنيم، ما به مردم وعده داديم راهي را انتخاب ميکنيم که اميدواري شما را حفظ ميکنيم و به مردم وعده داديم به گونهاي رفتار مي کنيم که اعتماد شما به دولت باقي بماند و وعده داديم زندگي شما را بهبود ميبخشيم و خزانه خالي را به تدريج پر ميکنيم. شرايط اخلاقي جامعه را بهتر ميکنيم و به شما دروغ نميگوييم، که اگر روزي خطا کرديم به شما ميگوييم خطا کرديم و از شما عذرخواهي ميکنيم و شرايط زندگي فرزندانتان را براي آينده اميدبخش ميکنيم، آيا به وعدههايمان عمل کرده و توانستهايم در بخشهاي مختلف شرايط بهتري را براي جامعه ايجاد کنيم. در اين باره بايد مردم بزرگ ما قضاوت کنند.
روحاني خاطر نشان کرد: اگر امروز شرايط جامعه ما به گونهاي است که مردم احساس راحتي بيشتري ميکنند و احساس ميکنند که اگر امروز کالا را ذخيره نکنند فردا قيمت آن با امروز خيلي تفاوت ندارد و ديگر ارز به صورت يک سرمايه قابل قبول نيست؛ لذا اگر امروز مردم احساس کنند که آينده روشني هست و به سمت پيشرفت حرکت ميکنند و اين دولت بدون دقت و مشورت و بدون آنکه از متخصصين و صاحبنظران نظر بخواهد، تصميمي را اتخاذ نميکند، معنايش اين است که به آنچه به مردم قول دادهايم عمل کرده ايم و اگر اين چنين نباشد بايد براي سال دوم کمربندها را محکم ببنديم تا جبران کمبودهاي سال اول را بکنيم.
ريئيسجمهور خطاب به مسئولين تصريح کرد: امشب همه ما در پيشگاه خداوند با خداي خود عهد ببنديم که کمبودهايمان را در سال گذشته در سال پيش رو جبران کنيم.
روحاني در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به فضايل ماه مبارک رمضان و ضرورت بهره مندي از برکات اين ماه عزيز گفت: خوشحالم از اينکه دولت يازدهم در ماه رمضان شروع شد و خوشحالم که اولين جلسه جمعي که بنا بود که بعدا به عنوان وزيران کابينه باشند در شب ?? ماه رمضان پارسال دور هم جمع شديم بحث و صحبت کرديم و تصميم گرفتيم بار سنگين دولت را بر دوش بگيريم و اين همه لطف خدا بود. بايد مسابقه همگرايي در دستگاههاي اجرايي ايجاد شود
محمد نهاونديان، رئيس دفتر رئيسجمهور و سرپرست نهاد رياست جمهوري نيز در ابتداي اين مراسم در سخناني با بيان اينکه معاونين وزرا و روساي سازمانهاي تابعه مسئوليت ستادي و مديريت اجرايي کشور را بر عهده دارند، گفت: تحقق سياستهاي دولت تدبير و اميد عملاً مرهون تصميمگيريهاي روزانه اين جمع است و تک تک معاونين وزرا، مسئوليت پيگيري سياستها و اهداف دولت را بردوش دارند و نبايد توجه به اين نکته کمرنگ شود.
رئيس دفتر رئيسجمهور با تأکيد بر ضرورت همگرايي و همافزايي در اداره امور کشور، خاطر نشان کرد: مديران ارشد دستگاههاي اجرايي بايد خود را اعضاي خانواده واحد دانسته از اين رو غير از مسئوليت حوزه کاري خود، بايد مراقبت داشته باشند که تصميمي که اتخاذ ميکنند، کليت سياستهاي دولت را مد نظر داشته باشد.
سرپرست نهاد رياست جمهوري خاطرنشان کرد: بايد فضايي ايجاد کنيم که مسابقه همگرايي در دستگاههاي اجرايي به راه بيفتد و اين دولت بايد نشان دهد که ميتوان به عصبيتهاي سياسي و سازماني فائق آمده و منافع ملي را بر منافع سازماني ترجيح داد و اينها مواردي است که در منشور اخلاقي دولت به آن تأکيد شده است.
نهاونديان با تأکيد بر اهميت منشور اخلاقي دولت اظهار داشت: بايد همه خودمان را پاسبان و احياگر اين منشور بدانيم و فضاي اين دولت بايد فضاي مراقبت عمومي باشد و فريضه امر به معروف و نهي از منکر که همگي نسبت به جامعه داريم بايد نسبت به خودمان بيشتر مد نظر قرار دهيم.
وي همچنين ضرورت ارتباط مسئولين با مردم را مورد تأکيد قرار داد و گفت: نبايد ارتباطمان با مردم ضعيف شود، بايد خدمات خود را به دور از اغراق به صورت صادقانه و با بهترين شيوه با مردم در ميان بگذاريم.
انتهاي پيام/
|
|
|
|